BMI: Hoe je je Body Mass Index berekent
Gezonde komkommer in patroon

Date

BMI staat voor Body Mass Index, en is een indicatie van je gezondheid. Het berekent het gewicht in verhouding tot de lengte, en kan je helpen om te zien of je over- of ondergewicht hebt. Een hoge BMI kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk dat je weet hoe je hem berekent – gelukkig is dat heel makkelijk! Lees verder om erachter te komen hoe…

Wat is BMI eigenlijk en waarom is het belangrijk om je BMI te kennen

Je Body Mass Index (BMI) kan je eenvoudig berekenen. Je BMI geeft aan of je gewicht volgens de officiële schaal gezond is voor een persoon van jouw lengte. Het is belangrijk om je BMI te berekenen en te weten omdat een gezond gewicht helpt om bepaalde ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker te voorkomen. Als je weet wat je BMI is kun je ook inschatten wat gezonde keuzes zijn in termen van voeding, beweging en leefstijl om afwijkingen uit balans te brengen of op het juiste spoor te blijven.

Hoe bereken je je BMI

Je hebt gehoord dat je BMI (Body Mass Index) moet controleren om je gezondheid te voeden, maar waar begin je? Hoe bereken je je BMI? Je ben niet alleen – veel mensen worstelen met deze vraag. Gelukkig is het berekenen van je BMI eenvoudig en snel. Als eerste moet je weten hoe zwaar je bent in kilogram en hoe hoog je bent in meters. Daarna kan het gemakkelijk worden berekend door gewicht gedeeld door uw hoogte in meter in de macht twee (lichaamsgewicht / (lengte x lengte)). Liever niet zelf rekenen? We got you! BMI berekenen kan je hier zelf snel doen. De resultaten kunnen variëren van ondergewicht tot overgewicht, afhankelijk van jouw unieke lichaamsmetingen. Uiteindelijk helpt het bijhouden van die nummers om ervoor te zorgen dat u op het juiste pad blijft naar een betere gezondheid!

Wat betekent je BMI uitslag

Je BMI (Body Mass Index) uitslag kan je een indicatie geven van je gezondheid. Je BMI wordt berekend door gewicht te delen door lengte, en elke resultaat is in vergelijking met de BMI ranges die rekening houd met leeftijd en gender. Als je resultaat onder 18.5 zit, dan heb je een ondergewicht, tussen 18.5 en 24.9 is het ideaal, tussen de 25 en 29.9 vallen vastgestelde risico’s voor overgewicht en boven 30 betekent obesitas. Om van jouw resultaten te weten wat het betekent voor je gezondheid adviseren medische deskundigen om ook andere ramingen zoals bloeddruk of cholesterol testen te laten uitvoeren voordat men besmetting kan diagnosticeren.

Tips voor als je wilt afvallen of aankomen

Wil je wat kilootjes kwijtraken, of wil je eens net iets meer proeven van het leven? Dan kan je gepast dieet en beweging een handig hulpmiddel zijn. Denk er altijd aan dat elke kleine stap telt. Neem geen te drastische maatregelen zonder advies van een arts of verpleegkundige. Start met gezonde voeding zoals magere melk, groenten, vezels, fruit en voldoende water drinken. Probeer ook enige vorm van lichaamsbeweging mee te nemen in je routine als dat mogelijk is – adem wat buitenlucht en geef je lichaam wat aandacht! Als je consistent bent met deze kleine aanpassingen, zal je merken dat je progressie boekt op de lange termijn.

More
articles